Підбір фарби

Увійти

Забули свій пароль?

Колір року 2023: raspberry blush

News

Американський лідер з виробництва лакофарбової продукції преміум класу Benjamin Moore оголосив колір року 2023. Це Raspberry Blush 2008-30, складний та багатошаровий рожево-червоно-жовтогарячий відтінок. Після кількох років нейтральних тонів компанія звертається до насиченого та інтенсивного коралового.

«Йдеться про пробудження наших почуттів та залучення людей до живого кольору, – коментує вибір експертної команди Андреа Магно, директор з маркетингу та розвитку кольору компанії Benjamin Moore. Останніми роками приглушені фарби сприяли безтурботності у наших оселях. Минулого року йшлося про зелень, яка зміцнює зв'язок із природою. Але тепер на нас чекає сміливіше майбутнє». Насичений червоно-кораловий надихне на те, щоб вирватися із зони колірного комфорту та ступити шляхом експериментів»
Гра з «малиновим рум'янцем» може означати сучасний погляд на популярний у першій половині 21 століття тренд «червоної їдальні» чи включення цього яскравого кольору у меншому масштабі, наприклад, для фарбування декору чи меблів. Незалежно від того, яка площа поверхні відведена кольору, він додасть до будь-якого простору енергії та динаміки.

«Люди завжди звертаються до природи як до джерела натхнення. Але цього року замість того, щоб милуватися більш органічними, рослинними відтінками, ми обрали яскраві кольори — вогняні кольори заходу сонця, тропічних квітів, глибин Середземного моря тощо. Палітра Color Trends 2023 дозволяє залучити в дизайн інтер’єру ефектні кольори, які приносять задоволення, відображають індивідуальність та неймовірно змінюють приміщення», — коментує компанія.
Герой прийдешнього сезону змушує думати сміливіше. ​​Це не тінь, не тло, на якому можна будувати інтер’єру конструкцію. Навпаки, Raspberry Blush займає центральне місце, вимагає, щоб його було добре видно з першого погляду!
Зосередившись на насичених відтінках, експертна команда презентувала й решту палітри 2023, до якої ввійшли 7 основних та кілька додаткових союзників, що супроводжують основний ягідний колір. Нова гама містить всі ключові тони спектру: від  майже чорного до сором’язливого блідого фіолету, через сміливі відтінки теплої кориці, яскравого кобальту, морської зелені, нюдової пудри та медово-гірчичного.

Щоб відзначити цьогорічний вибір, Benjamin Moore залучили до презентації електрофанк-дует Chromeo для підкреслення бадьорого та оптимістичного настрою палітри в оригінальній пісні під влучною назвою «Raspberry Blush». Ця співпраця додає динамічний, чуттєвий шар до кольорового ландшафту, підкреслюючи роль музики та кольору у самовираженні.
«Цього року ми досліджували перетин музики, кольору та емоцій із сміливою палітрою, яка вимагає, щоб на неї звернули увагу», — ділиться Магно. Пісня Chromeo прославляє впевненість, харизму та задоволення, на які можуть впливати і колір, і музика».

Палітра кольорів 2023:

  • Raspberry Blush 2008-30
  • Conch Shell 052
  • Wenge AF-180
  • Cinnamon 2174-20
  • New Age 1444
  • Starry Night Blue 2067-20
  • North Sea Green 2053-30
  • Savannah Green 2150-30
Tags: