Підбір фарби

Увійти

Забули свій пароль?

Колір року 2022: october mist 1495

News

Традиційно лідери з виробництва інтер’єрних фарб щороку обирають актуальну палітру кольорів, що символізують сучасні тенденції зі світу дизайну, архітектури, моди, екологічного, соціального та культурного життя тощо. Кольором 2022 року американський виробник преміальних фарб Benjamin Moore обрав October Mist 1495.

Ситуація, що склалася у світі, внесла свої корективи у плани кожного з нас. Багато хто перейшов на дистанційну роботу та навчання, зустрічі ми проводимо не покидаючи вітальню, стали менше подорожувати та постійно стикаємось з певними обмеженнями. Дім на сьогодні залишається останнім фортом, який захищає, оберігає, слугує місцем сили та внутрішнього наповнення.

Розмірковуючи про тенденції у кольоровій гамі 2022 року, пропонуємо перезавантажитися і пригадати, що впливає на наше уявлення про майбутнє: чим ми оточуємо себе, що впливає на наш стан та настрій впродовж доби. Колір як ніколи раніше відіграє важливу роль у нашому житті, оскільки він постійно змінюється та еволюціонує з року в рік, повторюючи загальний настрій людства та світові тенденції.

Дослідження команди Benjamin Moore виявили великий апетит людства до індивідуального самовираження за допомогою різноманітних засобів: мистецтва, творчості, особистих ритуалів.

Завдяки віртуальним виставкам та експонатам ми зазнали нових впливів цифрового простору. Основна тема, яка формує сучасне мислення як про колір, так і про концепцію, зосереджена на індивідуальності.

Важливим творчим натхненням, що посприяло розробці палітри Color Trends 2022, стало дослідження квітів. Використовуючи індивідуальність як рушійну силу в розробці палітри на прийдешній рік, розглядаємо ідею, що квіти є унікальними та індивідуально красивими. Це стало метафорою того, як ми можемо підійти до вибору кольору для кімнати, використовуючи наші індивідуальні стилі та уподобання як орієнтир. Саме тому палітру 2022 можна сміливо назвати флористичною.

Коли команда експертів Benjamin Moore об’єднала свої колірні ідеї, виникла надихаюча історія про гаму зелених кольорів. Зелень у кількох тонах було обрано як основу для роботи, сигналізуючи про тяжіння до збалансованих, природних кольорів, що спонукають відчувати себе у безпеці, спокої, затишно і медитативно.

Палітра 2022 складається з чотирнадцяти пастельних відтінків, які наче трохи вигоріли на сонці або запорошені невагомою прозорою пудрою. Всі вони чудово поєднуються між собою, ніби складаючись в архаїчний візерунок зі старовинних фресок. Головна ідея цієї колекції – зробити сучасний інтер’єр непомітним тлом для яскравого самовираження, перенести акценти на особистість та відмінності кожного з нас.