Підбір фарби

Увійти

Забули свій пароль?

Тонування фарби для стін: як це відбувається?

Власникам інтер'єру

Чи замислювались ви коли-небудь, як тонуються інтер’єрні фарби? Особливо, коли палітра налічує понад 20 000 варіантів – яким чином фарбі надається той чи інший відтінок?
Насправді, у процесі тонування задіяно два основних прилади: тонувальна машина та шейкер. Фарби і праймери приходять в Україну з Америки у вигляді білої або молочно-прозорої бази. Пігменти, якими тонуються фарби, зберігаються в окремих ємностях. Ми заливаємо їх в тонувальну машину по мірі необхідності.
Для тонування фарби Бенжамін Мур зазвичай використовується від 1 до 7 пігментів. Для серії Aura та особливої серії CSP ми використовуємо лише кольорові пігменти, без залучення чорного. Це надзвичайно важливо для передачі глибоких насичених відтінків.
Коли тонувальник отримує від клієнта нове замовлення на фарбу, він вносить потрібний артикул у спеціальну програму на комп’ютері, яка видає тонувальній машині формулу відтінку. Програма розраховує кількість кожного з пігментів для отримання потрібного кольору, враховуючи базу фарби.

Всього є чотири бази, перші дві бази призначені для світлих тонів, третя і четверта – для отримання темних, насичених відтінків.
Далі машина додає пігменти у фарбу з точністю до мілілітру. Щоб пігменти рівномірно розподілилися і вступили у взаємодію з основою фарби, відправляємо банку в шейкер. Колоранти замикаються в молекулах фарби, це робить колір стійким до вигорання, стирання та миття. Компанія Бенжамін Мур має власні запатентовані формули, які надають фарбі славнозвісних якостей преміального ґатунку.  
Після змішування тонувальник відкриваєю кожну банку, щоб упевнитися в тому, що тонування пройшло успішно. Після цього робиться викрас на формі замовлення, яка потім додається до нашого архіву. До речі, ми зберігаємо кожне замовлення в такій формі, тож якщо ви захочете відновити інформацію щодо свого замовлення, ми зможемо отримати дані з архіву навіть за кілька років.
Якщо ви замовляєте колор-семпл для тесту кольору, тонувальник тонує фарбу в потрібний колір, і за запитом може зробити для вас викрас на дощечку ДСП, щоб ви могли працювати з ним на своєму об’єкті.