Підбір фарби

Увійти

Забули свій пароль?

Нанесення на стелю і стіни фарби benjamin moore

Paint advices

Фарбування виконується, як правило, в один шар праймера (ґрунт-фарби):

  • Sure Seal™

  • Super Hide Latex primer 354-00

  • Fresh Start Acrylic Primer 023-00, 046-00, 046-01

  • Multi-Purpose Primer Akrylic 067

і один або два шари фарби, в залежності від кольору, після того як пропитка глибокого проникнення (наприклад, Тіфенгрунд) повністю ввібралася і просохла.

Перед початком роботи ретельно перемішати фарбу перед нанесенням та періодично перемішувати під час роботи. Наносьте один або два шари. Для кращого результату використовуйте щітку з нейлону/поліестеру Benjamin Moore, ANZA, Wooster і високоякісний професійний валик тих же виробників. Можна наносити також розпиленням (безконтактним методом).

Нанесення безповітряним розпилювачем:

Тиск рідкого середовища: 110-170 бар. насадка фільтр: 100 яч. CRACO FFLP 510-308/512-310. WAGNER HLEA 511-303, 411 RJV, комбіноване сопло фіолетове 512-210/510-208.

Розводити водою фарбу і ґрунт виробник не рекомендує, за винятком випадків з високою температурою повітря і поверхні, що фарбується, а також при роботі з повітряним краскопультом. Розведення допускається в межі не більше 5-10% дистильованої води або спеціальним професійним розчинником Extender. Не додавайте інші фарби і розчинники!

Витрата при безконтактному нанесенні:

Повітряний компресор з додаванням води 10-15% RIGO з соплом 1,7 = витрата 33-35 м²/галон. Без урахування багетів, молдингів, вузьких елементів декору.

Повітряний компресор з додаванням води 10-15% Groone з соплом 1,3-1,7 = витрата 33-35 м²/галон. Без урахування багетів, молдингів, вузьких елементів декору.

Безповітряне нанесення з додаванням води 3-5%, пістолет Graco constractor з соплом FFLP 308-310, 510-512 = витрата 30-34 м²/галон.

Фарбування валиком

При фарбуванні валиком невелику кількість фарби наливаємо в лоток. Валик опускається і прокручується в поглибленні лотка, а потім прокочується рифленою поверхнєю. Цей прийом видаляє надлишки фарби з поверхні валика і просочує всю хутряну насадку.

Починати фарбувальні роботи можна тільки при рівномірному заповненні валика фарбою. Фарбування стелі і стін фарбою на водній основі починається з обведення контурів. Пензлем фарбуються важкодоступні для валика місця та кути, фризи, місця біля труб, навколо кріплення світильників. Відразу ж після обведення по мокрому прошарку можна приступати до фарбування валиком.

Починати фарбувати стелю рекомендується з далекого від дверей кута у напрямку лінії світла. Стіни фарбуються вертикально від середини стіни вгору і вниз, для рівномірного розподілу фарби по поверхні, смугами від стелі до підлоги. Причому кожна наступна смуга захоплює на 1/3 край попередньої. Рухи валиком повинні бути плавні з рівномірним натиском, без різких відривів.

Як тільки валик віддав всю фарбу (з розрахунку 8-10 повних обертів), необхідно знову занурити і прокатати його в лотку. Виконувати роботу потрібно досить швидко, не допускаючи висихання краю смуги, використовуючи техніку «мокрого краю».

Для нанесення наступної смуги фарби відступіть на 5-10 сантиметрів від попередньої. Розкачуючи фарбу, наближайтеся до попередньої мокрої смуги, поступово перекриваючи незабарвлений проміжок і захоплюючи забарвлену смугу, валик підходить до краю забарвленої смуги вже з «розкатаною» фарбою. Таким чином на «мокрий край» (край попередньої забарвленої смуги) наноситься менша кількість фарби, ніж якби наступну смугу ви нанесли відразу внахлест. Тому стик між смугами НЕ буде помітний.

Головне правило: за один раз фарбу необхідно наносити на ділянку такої величини, щоб валик завжди контактував зі свеженанесеним краєм. Намагайтеся не робити пропусків і не фарбувати кілька разів одне і те саме місце.

Час від часу потрібно оглядати стелю з різних кутів, виявляючи непрофарбовані ділянки, потовщення шару фарби, розводи чи смуги.

Другий шар фарби можна наносити тільки після того, як перший остаточно просох. Краще це робити за добу.

Після того, як другий шар фарби просох, можна попередньо оцінити якість фарбування. Якщо проступили плями або видно стики між сусідніми смугами, це означає, що порушено технологію фарбування або погано проведено вирівнювання чи підготовчу роботу над поверхнею. Виправити ситуацію в деяких випадках вдається, зафарбувавши стелю і стіни шаром розведеної фарби (не більше 10-15% води). Також можна зашкурити всю поверхню дрібним наждачним папером (180-250 зерен) або сіткою, і повторити весь процес фарбування.