Підбір фарби

Увійти

Забули свій пароль?

Компанія бенжамін мур бере участь у державній програмі «євідновлення»

News

У травні минулого року стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла «єВідновлення». Подати заявку на допомогу можна через Дію в декілька кліків, і вже протягом місяця спеціальна комісія повинна прийняти рішення щодо надання такої допомоги.

Хто зможе скористатись програмою «єВідновлення»?

Всі громадяни України, чиє житло було пошкоджено внаслідок бойових дій і підлягає відновленню: квартири, приватні будинки та інші житлові приміщення, наприклад кімнати в гуртожитку, тощо.

Пріоритет у відновленні надаватиметься:

  • учасникам бойових дій,
  • ветеранам війни,
  • членам сімей загиблих військових,
  • мобілізованим,
  • людям з інвалідністю внаслідок війни,
  • людям з інвалідністю І та ІІ групи,
  • багатодітним родинам,
  • батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу;
  • опікунам/піклувальникам,
  • прийомним батькам та патронатним вихователям,
  • дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

На першому етапі отримати виплати можуть лише ті українці, кому потрібен невеликий за обсягом ремонт, зокрема, заміна вікон, дверей тощо. На це держава передбачила максимальну суму відшкодування 200 тисяч гривень. Комісії безпосередньо за чек-листом оцінюють руйнування та ухвалюють рішення про суму компенсації.

Як отримати компенсацію за програмою «єВідновлення»?

Для отримання допомоги за цією програмою, необхідно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, якщо таке повідомлення ще не було подане. Це можна зробити на порталі чи в застосунку Дія, а також через ЦНАП, нотаріусів або управління соцзахисту.

Далі потрібно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми. Відкрити картку можна в банківському застосунку та у відділенні банку. Наразі до єВідновлення підключені такі банки: Ощадбанк, Монобанк, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ. Список банків-партнерів поповнюватиметься в міру їх підключення до єВідновлення.

Після цього слід подати заяву на компенсацію в Дії. Після подання заявки спеціальна Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації, створена при органі місцевого самоврядування, розгляне заяву, проведе огляд пошкодженого майна, внесе дані про нього в Реєстр пошкодженого та знищеного майна та визначить суму, яка буде нарахована.

Строк розгляду заяви та прийняття рішення щодо компенсації не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня її подання. Після цього громадянин, який подав заяву на компенсацію, отримає підтвердження та кошти на спеціалізовану картку єВідновлення.

Використати компенсацію можна буде протягом 1 року з моменту її нарахування.

Платежі можливо здійснити лише у будівельних магазинах або ж на оплату послуг ремонтних бригад чи компаній, які зареєстровані у системі. Компанія Бенжамін Мур бере участь у програмі, як зареєстрований партнер. За деталями оплати товарів через «єВідновлення» звертайтесь до нашого консультанта за номером:
+38 067 385 87 74


Додаткові питання щодо єВідновлення можна поставити, звернувшись на урядову гарячу лінію за номером 1545, а також до команди підтримки Дії.

Tags: