Трапляється, зробили замовлення на фарбу, менеджер постачальника все порахував, починаєте фарбувати, а фарби на вказану площу не вистачило. Давайте разом розберемось, в чому може полягати причина такого казусу. Чи завжди відповідальність несе менеджер постачальника? Хто і як рахував площу під фарбування?
Ви дуже здивуєтесь, коли дізнаєтесь, що на це може бути понад десять причин. Отже, про все по черзі.

1 причина: не вірно пораховано площу під фарбування. Для того, щоб порахувати площу під фарбування, вам необхідно виміряти довжину та висоту стін, і помножити ці два показники один на одного. Так ви отримаєте площу у м², яку і потрібно повідомити менеджеру виробника фарби для прорахунку витрат. Наприклад, якщо довжина стіни у кімнаті становить 3 метри, а висота стіни до стелі 2.75 метри, то 3х2.75=8.25 м².

2 причина: метод нанесення. Якщо ви або ваші майстри фарбують поверхню валиком, це потребує певної витрати фарби, якщо застосовується механізований спосіб нанесення фарби, витрата матеріалу буде більшою, адже для того, щоб апарат закачав у систему фарбу і коректно працював, потрібно приблизно на 10-15% більше продукту. Менеджер Benjamin Moore Ukraine за замовчуванням рахує фарбу під валик.

3 причина: неправильно підготована поверхня під фарбування. Частіше за все – не нанесено ґрунтовку глибокого проникнення. В такому разі поверхня всотує в себе значно більше праймеру та фарби, через що може виникнути перевитрата матеріалів.

4 причина: не враховано специфіку поверхні. Наприклад, цегла поглинає більше вологи. Дерево, гіпсокартон або плитка потребують різної витрати фарби. До уваги також важливо брати фарбування рельєфних 3D-панелей, які можуть потребувати додаткового запасу фарби.

5 причина: не враховано необхідність фарбування молдингів, відкосів, плінтусів та інших декоративних елементів. Ви здивуєтесь, скільки фарби може на це піти!

6 причина: невірно вибраний праймер. Або не враховано, що темні кольори можуть вимагати додаткового шару фарби задля гарантовано якісного насиченого результату. Для світлих кольорів зазвичай може вистачити 1 шару тонованого праймера + 1 шару фінішної фарби.

7 причина: манера маляра фарбувати. Майстри, які працюють з тонкошаровими американськими фарбами вперше, часто намагаються дати більш товстий шар фарби для рівномірного покриття, що може призвести до перевитрати. Якщо у вас виникли питання з нанесення, наш технолог проведе безкоштовну консультацію, звертайтесь: +38 067 385 87 74.

8 причина: конфлікт матеріалів. Наприклад, різна шпаклівка може мати різний ступінь поглинання рідини. Не всі виробники ґрунтовок, шпаклівок, праймерів та фарб сумісні між собою. Перед підготовкою поверхні до фарбування краще уточнити це питання у менеджера.

9 причина: людський фактор. Звісно, трапляється, що помилку в розрахунку робить менеджер, дизайнер, маляр або виконроб. Під час отримання свого замовлення краще перевірити об’єм, код товару, код кольору фарби, щоб уникнути несподіванок.

10 причина: дофарбування після здачі об’єкту. Найчастіше потреба підфарбувати стіни виникає після заносу та встановлення меблів або виконання інших монтажних робіт. Запас +10% відсотків до основного об’єму фарби завжди стане у нагоді.